Hurda Geri Dönüşüm

Hurda geri dönüşüm atıklar için birebirdir. Günlük yaşamda yer alan eşyalar zaman geçtikçe eskimeye yüz tutar ve artık kullanılmayacak hale gelir. Bu tür eşyaları geri dönüştürmek hem doğa için hem de insanlık için en iyi tercih olacaktır. Özellikle hurdalar geri dönüşüm sırasında deformasyona uğrar ve ardından geri dönüşebilen atık haline gelebilir. Atık sayılabilecek birçok hurdayı çöpe atmak yerine geri dönüşümde satışa çıkarılabilir.

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması doğa için çok önemlidir. Atıkların doğada çözünmesi onlarca hatta binlerce yıl sürebilir. Hurda, geri dönüşüm atıklarının geri kazandırılmasında ya da yeniden üretim sürecinde kullanılabilecek en iyi atıklardandır. Bir daha kullanılması mümkün olmayan ya da kullanım süresi bitmiş olan ürünlerin tekrar dönüştürülmesine geri dönüşüm adı verilmektedir.

Birçok atık bazı işlemlerin ardından tekrar kullanılabilecek hale gelir ve bu sayede doğanın yararına olan bir döngü başlar. Hurdaların yararı sadece doğaya değil aynı zamanda ülke ekonomisinin kalkınmasına da destek vermektedir. Birçok insan hurdaların geri dönüştürüleceğini bilmeden direkt çöpe atar fakat hurdalar birkaç deformasyon ardından tekrar kullanılabilir. Atık hurdalar arasında metal kaşık – bıçaklar, cam, plastik ve kağıt bulunmaktadır. Bu tür ürünlerin toplanıp ayrıştırılmasının ardından tekrar hammaddeye dönmesi söz konusudur.

Hurdaların Geri Dönüşüm Süreci

Hurda geri dönüşüm süreci her geri dönüşüm şirketleri tarafından doğayı koruma altına alabilmek için sürekli gerçekleştirilen bir şeydir. Çevreyi ve insanları korumak için önemli bir adım olan bu geri dönüşüm hurdaların ilk önce toplanıp ayrıştırılması ile başlar. Hurda ve atıkların geri dönüşüm süreci kısa zamanlı bir işlemdir. Hurdalar çeşitlerine göre ayrıştırıldıktan sonra birkaç işlemden geçer. Ardından kullanılmak üzere geri kazanılan eşyalar pazarlarda ve çeşitli satış yerlerinde sunulur. Hurdalar geri dönüştürülürken atıkların kullanım ömrünün tekrar kazanılmasını sağlar. Üretimi maliyetli olan ve doğaya olabildiğince zararlı atıkların geri kazandırılması hurdaların geri dönüşüm süreci sayesindedir.

Atık Hurdaların Toplanım Yeri

Hurda geri dönüşüm toplanım yeri çöp sahaları ya da sanayi kuruluşlarıdır. Çevrede ya da evde kullanım süresi dolmuş, geri dönüştürülmeye müsait parçalar geri dönüşüme atılmalıdır. Belediye, çevresel faaliyetlerin sağlıklı olması adına sokaklarda ya da mahallelerin içinde aktarma istasyonları kurarak atık hurdaların atılım yeri yapmıştır. Bu istasyonlar hurda atıklarını işleme tesislerine göndererek geri dönüşüme uygun hale getirmeye çalışırlar. Atık hurdaların atılım yeri uzak değildir bu yüzden atıkları çöpe değil istasyonlara atmak daha yaralı olacaktır. Geri dönüşümü mümkün olmayan, bozuk plastikler enerji üretmesi için fermantasyon işlemine gönderilir. Geri kullanıma tekrar kazandırılabilecek atık hurdaların toplandığı yer ise ilgili tesislere gönderilerek doğaya en iyi şekilde fayda sağlar.   

Atık Hurdaların Özellikleri

Hurda geri dönüşüm özellikleri kullanım sürelerinin bitmesi ve tekrar doğaya kazandırılması için bir takım işlemlerden geçmesi diye sıfatlandırılabilir. Doğal kaynakları insanlık ve doğa için korumak herkesin bilincinde olması gereken bir konudur. Atık hurdaların özellikleri sayesinde tekrar satışa sunularak ekonomiye katkıda sağlanabilir. Geri dönüştürülmesi mümkün olmayan atıklarda bulunmaktadır. Bu tür atıklar üçüncü kalan atıklar diye adlandırılmaktadır ve yakma işlemi yapılan tesislerde değerlendirilmesi amacı ile gönderiliyor. Atık hurdaların ortak özellikleri saymakla bitmez. Belediyenin geri dönüşüm atıklarını atılması için bulundurduğu tesisleri kullanmak hem doğayı hem de insanların sağlığını korumak için yeterli olacaktır. Çoğu atığın doğa içerisinde çözünmesi neredeyse imkansızdır ve çevreye atılan bu atıklar yavaş yavaş çürüme yapmaktadır. Atık hurdalar tekrar kullanım için uygunken doğada çürütmek yanlış bir tercih olacaktır.

Müşteri Temsilcisi

Hurdacı Ara ile iletişime geçtiğiniz için teşekkürler! Size nasıl yardımcı olabiliriz?

10:21:33
Görüşmeyi Başlat